Celková kapacita školy je pro 60 dětí, což je počet, při kterém ještě lze vytvořit útulné a "domácké" prostředí, které má dobrý vliv na dětskou psychiku.

Koupelna

Škola je ve dvou spojených budovách, které jsou průchozí. Ve starší budově jsou v přízemí šatny, kuchyně a společná jídelna s umývárnou a WC. V patře a v přístavbě jsou čtyři herny, ložnice pro děti a pedagogický doprovod. Umývárny, sprchy a WC pro děti i dospělé. Dětské ložnice jsou prostorné, mají 8 – 10 lůžek, pokoje pro dospělé 1-2 lůžka.

Izolace pro nemocné děti má pouze čtyři lůžka pro celou kapacitu školy. V případě delší nemoci je nutné s rodiči předem dohodnout odvoz nemocných dětí.

Celá škola je vytápěna elektřinou s možností sušení oděvů a obuvi, takže maminky se nemusí obávat o zdraví svých dětí.

Každé dítě má: vlastní skříňku na prádlo a osobní věci, umístěnou vedle válendy s úložným prostorem. Jsme vybaveni lůžkovinami, osuškami a ručníky (vlastní prádelna ve škole).

Herna

Děti využívají: hračky, pomůcky, sezónní předměty (např. dětská kola, drobné sportovní náčiní, stůl na stolní tenis, letní bazén, boby atd... ). Postupně byla škola zřízena i pro potřeby 1. a 2. třídy ZŠ. Při plánování vašeho pobytu a pedagogické práce, je nutné přihlédnout k tomu, že zde nejsou klasické školní lavice. Učí se v hernách , kde je výška stolu přizpůsobena i pro starší děti.

Pro pedagogický doprovod jsou dva pokoje dvoulůžkové a dva jednolůžkové. Vždy podle počtu vyslaných dětí. Pro relaxaci a odpočinek dospělých je zařízena malá místnost s možností využití lednice, varné konvice a drobného nádobí.

Hřiště

U školy je vybavená zahrada, malé hřiště s průlezkou, pískovištěm a altánek.

Všechny děti jsou při pobytu (od nastoupení do autobusu až po předání rodičům) připojištěny naší školou úrazovou pojistkou.

Doporučujeme děti vybavit osobními hygienickými potřebami a zásobit je papírovými kapesníky.