Je zajišťována ze ŠvP, po dohodě s vyjíždějící školou, převážně kyvadlová. Doprava se platí zvlášť, cena dopravy z

Prahy Na Knížecí do Čestice a zpět je stanovena na 420 Kč/osoba.

Cesta autobusem z Prahy k nám trvá asi 1,5 - 2 hodiny, proto není na cestu potřeba svačina.

Vše děti dostanou hned po příjezdu.

Z důvodů stále se zvyšující ztížené dopravní situace po Praze – již pravidelné dopravní zácpy  a  potřebnosti skloubit bezpečnou jízdu dětí, jejich pohodlí a včasný příjezd do Čestic, jsme přistoupili ke zjednodušení a zkrácení pohybu busů po Praze. Ke změně došlo i z návaznosti na Bezpečnostní nařízení EU č 156, týkající se povinných přestávek pro  řidiče.

Proto je stanoveno jednotné místo odjezdu a příjezdu do ŠvP Čestice a to od stanice autobusového nádraží Na Knížecí – před hotelem Akcent (trasa M-B; stanice Anděl; výstup směr: Ženské domovy, Na Knížecí, do ul. Stroupežnického)

Rodiče zde mají možnosti :

• přijet přímo Metrem – linka B;
  • tramvajízastávka Radlická;
  • využít  velké Parkoviště pro osobní auta naproti hotelu Akcent
  • Pro ČSAD STTRANS Strakonice je zde vyřízen prostor pro parkování busu a přestávku řidiče

Časový snímek  dopravy :

a) varianta kyvadlová doprava:

odjezd z Čestic v 9.30 - příjezd do Prahy a vykládání škol 11.30 -12.00

odjezd z Prahy 13.00 , příjezd  do Čestic v 15. hod – (svačina, malá procházka,  ubytování a vybalování s pomocí našich učitelek)

b) varianta odjezd v 10.00 z Prahy -  převážně po volných dnech a prázdninách (oběd, odpočinek odpolední pobyt venku)

Z organizačních, hygienických i časových a ekonomických důvodů  potřebujeme při střídání dětí  dopravce od  Strakonic.                                                                                                                  Pokud v některých výjimečných případech jede bus z jiného místa, doporučuji v Praze vybírat stanoviště, kde se nemusí vyřizovat výjimka ke vjezdu. Vyřídit výjimku pro bus je záležitostí školy

Pokud rodiče nesouhlasí  s místem odjezdu a příjezdu, musíte si zajistit dopravu vlastní. Povinností naší školy není zajišťování dopravy ale pouze dobrá vůle a snaha zajistit dopravu za přijatelnější ceny, než když pojede každý sám.