...A přišel podzim...

CIMG7275

Přišel podzim a převlékl stromy do barevných kabátků a my jsme všechnu tu krásu mohli pozorovat. Ve škole v přírodě jsme si užili spoustu zábavy. Na častých vycházkách při pobytu venku jsme pouštěli draky, hráli si ve spadaném listí a také sbírali přírodní materiál, který podzim má více než dostatek. Někdo si vyrobil barevnou podzimní paletu, jiný skřítka podzimníčka. Podívejte se, jak se nám to povedlo.

CIMG7271 CIMG7268  CIMG7273  CIMG7276

... O posvícení všechno to voní tak jako v apatyce,

ten, kdo by nešel na posvícení, to by byl blázen přece ...

Slova známé lidové písničky vystihují v jakém duchu se nesl druhý zářijový víkend, kdy ve škole v přírodě byly děti z MŠ Revoluční. Připravily se na to naše posvícení opravdu důkladně. Napekly hnětynky, což je tradiční pečivo trochu podobné lineckému, které se zdobí polevou a sněhovými ozdobami. Toto pečivo se podle tradice peče pouze jednou za rok a to na posvícení a za tanec ho chlapci dostávali na posvícenecké muzice od své milé. Děti si hnětynky nejen upekly, ale také ozdobily a odvezly si ji domů, kde při sladkém mlsání mohou vzpomínat na podzimní školu v přírodě, která byla sice trochu deštivá, ale plná zážitků a pouťové zábavy.

CIMG7215 CIMG7218  CIMG7216 CIMG7221 CIMG7224

Vítáme Vás na našich stránkách  v novém školním roce 2017/2018

Pokud budete mít zájem v tomto školním roce o školu v přírodě, podívejte se do rubriky volné termíny a kontaktujte nás na naši emailové adrese nebo na uvedný telefon.

mlyn  CIMG6576 sumava430.9.2012 IMG 6481